Közélet

Rémhírterjesztés gyanúja miatt tett feljelentést a Fidesz és a KDNP

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A kormánypártok hétfőn büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen: arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást a lakossági megtakarításokat érintő, rémhírkeltő SMS-ek ügyében, közölte a KDNP frakciószóvivője hétfőn.

Nacsa Lőrinc az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában úgy fogalmazott, „pénteken egy eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen”.

Először a közösségi médiában, illetve SMS-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették

– mondta, megjegyezve: a veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.

Nacsa Lőrinc szerint egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. Hozzátette: ehhez képest a DK alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, „sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott”.

Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt

– fogalmazott Nacsa Lőrinc, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit. Közölte: hétfőn képviselőtársával, Bánki Erikkel (Fidesz) büntetőfeljelentést tettek, ismeretlen tettes ellen.

Ismertetése szerint arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást, írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik