Közélet

Kövér László telefonja butább Orbán Viktorénál is

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Internetezni nem lehet rajta, kamerája sincs, viszont nem lehet lehallgatni.

A Blikk azt követően vette górcső alá az Országgyűlés fideszes elnökének telefonját, hogy Németh Szilárd közösségi oldalán közétett egy fotót, amelyen jól látható, hogy Kövér László olyan mobilt használ, amely még Orbán Viktorénál is régebbi.  Az ő Nokia 6310-esét 21 éve dobták piacra, míg a kormányfőét 2009-ben.

A lap által megkérdezett szakértő szerint a házelnök készülékén internetezni nem lehet, kamerája sincs, de praktikus és strapabíró, normál használattal legalább egy hetet kibír az akkumulátora, ami könnyen cserélhető. Hatalmas az sms-tára, diktafon és hangvezérlés is került bele, ez volt az első igazi menedzserkészülék. Aki csak telefonálásra használja, annak tökéletes darab, internetkapcsolat híján pedig nem tudják lehallgatni, szoftveresen.

A Blikk kereste az Országgyűlés Sajtóirodáján keresztül Kövér Lászlót, hogy megtudja, miért választotta éppen ezt a típust, mióta van meg neki, ám még nem kapott választ. Kövér László vagyonnyilatkozatában a juttatások között a mobilhasználatot is felsorolta, de a készülék típusát nem

Kapcsolódó
Orbán Viktor egy 11 éves Nokián egyeztet a válságkezelésről
A miniszterelnök még mindig a butatelefonokra esküszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik