Közélet

Felmentették a védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkárt

A honvédelmi miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök november 18-i hatállyal felmentette tisztségéből Fekete Szilviát, a tárca védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkárát – derül ki a friss Magyar Közlönyből.

Fekete a kormány honlapján található életrajza szerint 2012-től fogva a Belügyminisztériumban, a Miniszterelnökségen és a Miniszterelnökségi Kormányirodában töltött be különféle pozíciókat, mígnem idén júniusban helyettes államtitkárrá nevezték ki a Honvédelmi Minisztériumban.

Két nappal ezelőtt Maróth Gáspár védelempolitikáért felelős államtitkárt is felmentették. Maróth az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor tanácsadójaként dolgozott, 2018 és 2022 között a védelmi fejlesztésekért felelt kormánybiztosként, az ötödik Orbán-kormányban pedig a védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkári posztot kapta meg, de ezt alig fél évig töltötte be a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által vezetett Honvédelmi Minisztériumban.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.