Közélet

Az MTVA-vezér szerint kiegyensúlyozottság és pártatlanság jellemzi őket

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselőjét és delegációját fogadta Papp Dániel, a közmédia vezetője – tájékoztatta az MTI-t szerdán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint Papp, akivel kapcsolatban egy 2015-ös, jogerős bírósági döntés szerint le lehet írni azt, hogy hírhamisító, az intézmény III. kerületi Kunigunda útjai gyártóbázisán beszámolt a magyar közszolgálati médiarendszer helyzetéről és működéséről, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, azokkal összhangban működő közszolgálati műsorgyártásról, hangsúlyozva az MTVA etikai kódexében, valamint a médiatörvényben és a közszolgálati kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit.

Teresa Ribeirónak, az EBESZ médiaszabadságéért felelős képviselőjének és az általa vezetett delegációnak Papp arról is beszélt, hogy az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. együttműködése garantálja a hiteles és objektív műsorkészítést.

A vezérigazgató a közlemény szerint azt is mondta a küldöttségnek, hogy a legutóbbi, április 3-án tartott országgyűlési választások eredményeként a parlamentbe bejutott ellenzéki pártoknak novemberig elküldött 3976 meghívásnak mindössze 69 alkalommal tettek eleget. Vagyis a majdnem 4000 meghívás kevesebb mint 2 százalékában jött be képviselőjük a tévé- vagy a rádióstúdióba. Továbbá azt állította, hogy a választásokon induló, de a bejutási küszöböt el nem érő politikai szervezeteknek elküldött 206 invitációból összesen 26 szereplést vállaltak a pártok vagy azok korábbi jelöltjei, jelenlegi tisztségviselői, aktivistái.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik