Közélet

Jeszenszky Zsolt megkövette Baranyi Krisztinát, akit ez meglepett

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A műsorvezető szerint a kocsmai stílus ugyanaz, mint valakinek a lepropagandistázása, ezért szerinte a polgármesternek is bocsánatot kellene kérnie. Baranyi ezt viccesnek tartja.

Baranyi Krisztina politikai tevékenységének, ennek során állandósult vádaskodásainak és hisztériáinak bírálata, hazugságainak leleplezése minden esetben jogos” – írta Jeszenszky Zsolt Facebook-oldalán. Ugyanakkor elismerte, egy korábbi műsorukban a polgármesterre tett dehonesztáló megjegyzéseikkel átlépték a jóízlés határát. Az inkriminált mondatok nem tőle hangoztak el, de később ő is kiállt mellettük, helytelenül – tette hozzá.

A műsorvezető elismerte a kocsmai stílusnak nincs helye egy televíziós adásban.

Kollégáim, és különösen a magam nevében is ezúton kérek elnézést Baranyi Krisztinától a méltatlan megjegyzésekért.

Jeszenszky Zsolt azt reméli, hasonló szellemben kér majd bocsánatot a ferencvárosi polgármester is Szalai Szilárdtól, akit propagandistának nevezett. Szerinte a közbeszéd eldurvulásának megakadályozása, az ezzel szembeni kiállás nagyon is támogatandó cél.

Ez azonban kétirányú utca; csakis a kettős mérce alkalmazása nélkül, a kritika mellett az önkritika alkalmazásával lehetséges.

Jeszenszky Zsolt Politikai hobbista című műsorában volt szó arról, hogy „inkább egy kecskét dugnának meg, mert azt utána meg lehet enni”. A polgármester ezzel indokolta, hogy nem állt szóba az ATV reggeli műsorába kérdőzenek hívott Szalai Szilárddal. Korábban Gajdics Ottó a Hír Tv műsorában árulta el, a kontraproduktív stílusról elbeszélgetett Jeszenszky Zsolttal, aki most kifejezetten a műsorban elhangzottakért kért bocsánatot, a Facebook-oldalán néhány napja megosztott véleménye miatt nem.

Frissítünk!

Baranyi Krisztina meglepődött 

A polgármester Facebook-oldalán jelezte, egyrészt azért, mert három év után ezt Jeszenszky Zsolt magától tette meg, másrészt azért, mert ehhez egyébként 4 év pereskedés kell, az adófizetők pénzén.

Ugyanakkor jelezte azt is, hogy azért

közben volt még egy lekurvázás és egy szavazás arról, hogy a követői tényleg a kecskét…?

Baranyi Krisztina a Klubrádiónak azt is elmondta, hogy a Szalaitól történő bocsánatkérést nagyon viccesnek találja, mert azzal megtagadna mindent, amit eddig tett, mondott. Ő nem akar pereskedni az ügyben, de szerinte olyan egyenesen és keményen kell beszélni ezekről a propagandatermékekről, ahogy azt ő tette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik