Közélet

Veszélyjelzéssel indul a téli időszámítás – térkép

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Több megyére figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd miatt.

Vasárnap az óraátállítással elkezdődik a téli időszámítás, de az időjárás őszi marad. Az ország nagy részén tartósan borult, párás idő várható, a látási viszonyok a délelőtti órákban csak lassan javulnak. A rétegfelhőzet esetleges felszakadozására, némi napsütésre kis esély a Dél-Dunántúlon mutatkozik. Legfeljebb szitálás alakulhat ki. Többnyire gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11-15 fok között alakul, ahol átmenetileg kisüt a nap, ott pár fokkal melegebb lesz. Késő estére 11 és 14 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a magasabban fekvő, felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken tartósan korlátozott látási viszonyok várhatók. A tartós, sűrű köd miatt vasárnapra és hétfőre elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést is kiadtak.

 

Hétfőn az ország döntő részén borult, párás idő várható, csak néhol lehet kevés napsütés. Legfeljebb gyenge szitálás fordulhat elő. A délkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad. A kora délutáni órákban általában 11, 15 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ott enyhébb idő is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik