Közélet

Orbán: Ideje feléleszteni magunkban a katonaszellemet

Fischer Zoltán / MTI
Fischer Zoltán / MTI

„Ebből kéne még néhány zászlóaljnyi, könnyebben mennének a dolgok” – állapította meg Orbán Viktor az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütételén.

A miniszterelnök elmondta, hogy a magyar nemzet híres volt vitézségéről és hadi erényeiről,

a magyar nemzet katona nemzet.

Majd így folytatta: „minket magyarokat olyan fából faragtak, hogy ha nincsen közvetlen fenyegetés, akkor ügyes-bajos dolgainkban felaprózzuk az erőnket.
Ha a veszély nem rostálja ki a lustaságot és a fegyelmezetlenséget elpuhul a jól szervezett hadsereg, szétesik a magyar állam”. Ekkor köszönt be szerinte a tehetetlen kor. Hozzátette: „Mi magyarok akkor tudunk igazán jól teljesíteni, ha van leküzdendő akadály, ha az országban körbeviszik a véres kardot.”

A miniszterelnök szerint most olyan időket élünk, „amikor jó okunk van komoly veszélyeket felfedeznünk országunk határainál”.

Keleten dörögnek az ágyúk és pusztít a háború, nyugatról megszámlálhatatlan mennyiségű fegyver áramlik a frontra, miközben illegális migránsok 10 és 100 ezrei ostromolják a határokat

– mondta Orbán, majd levonta a következtetést: ideje feléleszteni magunkban a katona szellemet. Úgy látja, az a nép, amelyik nem képes erre, a jövőben elbukik majd.

A miniszterelnök szerint adósok a magyar katonák ügyével, szükség van katonára és fegyverekre, vissza kell adni a honvédség becsületét. Orbán úgy érzi, hogy

100 éve akarják elhitetni velünk, hogy a magyar katona semmirevaló, s ha lehet, ne is lássunk egyet sem.

Ideje kimondnunk, a magyar honvéd nemzetünk kiválósága – jelentette ki Orbán. A miniszterelnök célja, hogy legyen átjárás a civil élet és a katonai szolgálat között. Orbán bejelentette, hogy decembertől újabb toborzó kampányokat indítanak.

„Nem dughatjuk homokba fejünket, ha így megy tovább a szankciók megrendítik Európát. A kontinens gazdasága féltérden, az emberek megélhetése veszélyben van. Nekünk nem háborús héjákra van szükség, hanem elrettentő erejű hadseregre” – zárta beszédét a miniszterelnök.

Orbán Viktor teljes beszéde az alábbi videón megnézhető:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik