Közélet

Gyurcsányék körbeírták, hogy a Fidesszel való mely együttműködés jelent árulást

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Pénteken jelent meg az a riportunk, amelyben azt jártuk körbe, hogy tudta a DK és a Fidesz közösen benyújtani azt az előterjesztést, aminek nyomán hétfőn akár fel is oszlathatják az ellenzéki vezetésű jászberényi testületet. A DK és a Fidesz képviselői megszavazzák az általuk benyújtott keresetet, úgy új választást írnak ki Jászberényben, ahol 2019-ben az ellenzéki összefogás jelöltje, a jobbikos Budai Lóránt lett a polgármester. Hogy a DK politikusa, Gedei József mivel indokolta a kormánypárttal történő együttműködést, itt olvasható:

Kapcsolódó
„Ebben a városban a DK lett a Fidesz trójai falova” – Orbán és Gyurcsány pártja összefogott, hogy megbukjon az ellenzéki polgármester
Napokon belül feloszlathatják az önkormányzati testületet Jászberényben. Az erről szóló szavazásnak egy Fidesz-DK együttműködés ágyazott meg. Riport.   

A DK cikkünk megjelenése után közleményt juttatott el portálunkhoz. Ennek lényege az, hogyha hétfőn a DK-s Gedei szavazatával lesz csupán többsége a feloszlatást szorgalmazó Fidesznek, azt nem tekintik elfogadhatónak.

Nincs kiegyezés a Fidesszel sem országosan, sem Jászberényben. Szövetségeseink cserbenhagyása árulás.

Hozzátették:

A Demokratikus Koalíció ismert módon élesen és határozottan szemben áll a jelenlegi kormánypárt politikájával. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kormányzását történelmi, politikai tragédiának tartjuk. Az elmúlt években e politikával szembenálló demokratikus erők együttműködését szorgalmaztuk, építettük. Ennek eredménye lett többek között, hogy Jászberény városának a mi támogatásunkkal is ellenzéki polgármestere lett.

 

A napokban a város képviselő-testülete elé kerül egy előterjesztés a testület feloszlatásáról. A kezdeményezés sorsáról, támogatásáról vagy elutasításáról a polgármesternek és a mögötte álló képviselőknek, köztük a Demokratikus Koalíció képviselőjének közösen kell dönteni. Ez esetben ezt a döntést a DK országos elnöksége helyi belügynek tekinti.

 

Annak az esetleges lehetőségét, hogy a DK képviselője a Fidesz képviselőivel egyeztetve, közösen alkossanak többséget a polgármester mögött állókkal szemben, és így érjék el az előterjesztés elfogadását, pártunk elveivel, normáival való szakításként értékelnénk.

 

A DK-ban szövetségeseink cserbenhagyása, a Fidesszel való hatalmi kiegyezés politikánk elárulását jelenti. Következményei ehhez igazodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik