Közélet

Újabb bank hárítja ügyfeleire a különadót

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Szeptember közepétől az Erste Bank megemeli a lakossági számlák egyes tranzakciós díjait – derült ki a hitelintézet friss hirdetményéből. Ebben azt írják, hogy az emelés „a Bankra háruló közteherfizetési kötelezettség növekedése okán” szükséges.

A július elsején közzétett hirdetmény szerint ha az ügyfél 2022. szeptember 14-ig írásban nem értesíti a bankot arról, hogy a módosítást nem fogadja el és felmondja szerződését, akkor a módosítás elfogadottnak minősül. Ha mégis felmondja, az azonnali hatályú és díjmentes.

Júniusban derült ki, hogy a K&H Bank is áthárítja a nagyobb tranzakciós illetéket az ügyfeleire, noha Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, „néhány kis stiklitől” eltekintve nem kell áthárításoktól tartani. A Ryanair is a légitársaság utasaira terhelte az úgynevezett extraprofitadót. Ennek kapcsán mondta Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, hogy van olyan szektor, ahol az extraprofitadót nem tudják áthárítani az ügyfelekre, példaként említett a bankszektort, ahol nagy a verseny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik