Közélet

Jövő hétfőig marad a harmadfokú hőségriasztás

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását a hétfőtől csütörtökig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást jövő hét hétfő éjfélig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Ezekben a napokban a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet, és a déli órákban semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon.

Fokozott óvatossággal vezessenek az autóval közlekedők, vigyenek magukkal több, lehetőleg hűtött folyadékot. Még néhány percre se hagyják a gyermekeket, házi kedvenceket a parkoló autóban! Ha bárki napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot

– hívták fel a figyelmet. Egyúttal arra kérték a lakosságot, hogy a hőségriasztás ideje alatt a természetben inkább senki ne gyújtson tüzet, a kerti bográcsozásnál, grillezésnél pedig ne hagyják felügyelet nélkül a tüzet.

A hőségre való tekintettel és a WHO ajánlásait követve a tisztifőorvos javasolja az áram- és vízellátás zavartalan fenntartását, a programozott karbantartások elnapolását, hangsúlyozták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik