Közélet

Fideszes és ellenzéki képviselőkkel ülne egy asztalhoz a VIII. kerületi polgármester

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Fejlesztési források, dohánybolti szeszeladás és lakhatási válság is szerepelne a VIII. kerületi csúcstalálkozó témái közt.

Egyeztetésre hívott ellenzéki és kormánypárti politikusokat Pikó András józsevárosi polgármester – szúrta ki a Hvg.hu Pikó Facebook-oldalán. Kocsis Mátét, Sára Botondot, Jámbor Andrást és Csárdi Antalt azért látná vendégül, mert Józsefváros különleges helyzetben van, hisz országosan kormánypárti, helyben ellenzéki győzelem született az országgyűlési választásokon.

Pikó három témát érintene első szuszra: a kerülettől elvett fejlesztési források pótlását, a Kocsis által korábban benyújtott, majd visszavont előterjesztés a dohányboltokban való éjszakai szeszesital-árusítás önkormányzati rendeleti szintű szabályozását és a lakhatási válság kezelését. Pikó így zárja invitálását:

Tisztában vagyok vele, hogy igen eltérő értékrendű politikusokat kérek együttműködésre. De őszintén gondolom, hogy mindannyiunkat összeköt Józsefvárosért vállalt felelősségünk. Munkánkban ennek kell első helyre kerülnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik