A következő élő közvetítés része Orbán nem emlékszik, mikor álltak utoljára ilyen jól a csillagok, Márki-Zay nem tudja, Orbán milyen csillagokat olvas

Toroczkai: Magyarországnak nem lehet soha külföldi állampolgárságú miniszterelnöke

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke azzal kezdte beszédét a párt tüntetésén, hogy az elmúlt évek egészen szürreális élményeket – maszk, koronavírus, háború – hoztak el, az emberek pedig kezdik megszokni a megszokhatatlant, pedig 1848 szellemisége pont a normalitásról, a normális értékekről szólt.

Toroczkai szerint Orbán Viktor úgy hazudik, ahogy erre eddig nem volt példa: a kormányfő ígérete ellenére a pápai repülőtérről magyar felségjelzéssel mentek Ukrajnába NATO-repülők. Toroczkai szerint Orbán asszisztált ahhoz, hogy az unió 2027-ig le akarja választani a tagországait, így Magyarországot is az olcsó orosz energiáról.

Ma már Magyarország nem független, szuverén állam

– mondta Toroczkai László, aki szerint az eddigi magyar kormányfők egyszer sem mondtak ellen a globalista telefonhívásoknak, és ezért nincs önálló magyar nemzetgazdaság. Toroczkai aztán hosszas történelmi gondolatmenetbe kezdett, és egészen az első világháborúig ment vissza, ekkor avatkoztak be szerinte a globalisták először, amit a második világháború vége fejezett be.

Így zúzták szét a középhatalom Magyarországot

– folytatta Toroczkai, aki a magyar történelmet folyton világtörténelmi szintre helyezte néha kissé zavaros beszédében. Ezután az ellenzékről beszélt. Toroczkai László szerint például van olyan információ, amit magával kapcsolatban Márki-Zay Péter még nem mondott el a nyilvánossagban. „Ha nem teszi meg április 3-áig, megteszem én”, hangzott Toroczkaitól a kissé fenyegetésszerű kijelentés, miután Toroczkai Márki-Zay kanadai állampolgárságára utalt.

Farkas Norbert / 24.hu

Ezek után arról beszélt Toroczkai, hogy ha az ellenzék nyer áprilisban, akkor „barikádra” kell menni, bár ezt nem részletezte különösen. Az ukrán háború Toroczkai szerint valójában a nagy globalista cégek nyerészkedéséről szól, és ezt a multivilágot szolgálja ki a Fidesz és az ellenzék is. Ezután ismét kissé homályos történelmi párhuzam jött: az 1848-as szabadságharc hősei Toroczkai szerint az ellen az új világrend ellen harcoltak, ami most kezd kialakulni.

Vagy meg kell nyerni a választást, vagy barikádra kell menni

– fordult rá Toroczkai ismét az áprilisi választásra. A magyar nemzeti függetlenséget a magyar nemzetgazdaság megteremtésével kell visszanyerni. „Magyarországnak nem lehet soha külföldi állampolgárságú miniszterelnöke”, fogalmazott Toroczkai ismét Márki-Zayra utalva, aki szerinte súgógépről olvasta a programját, amit „megírtak neki”. Szerinte a „mi küzdelmünk április 3-án sem érhet véget”.

Egy olyan vízióról beszélt ezután, ahol Magyarországon újra dübörögnek a feldolgozóüzemek, ahol a magyar föld ismét magyar kézben lesz, és ahol nem kellenek külföldi vendégmunkások, mert van magyar. „Nem az a célunk, hogy ott legyünk a Parlamentben. Az a célunk, hogy a programunkat győzelemre vigyük.” Beszéde végén azt kérte Toroczkai, hogy a szimpatizánsok vigyenek el tíz embert még szavazni. A megemlékezés közös Szózat- és Himnusz-énekléssel zárult.

Farkas Norbert / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik