A következő élő közvetítés része Orbán nem emlékszik, mikor álltak utoljára ilyen jól a csillagok, Márki-Zay nem tudja, Orbán milyen csillagokat olvas

Simicskó: Irányban tartjuk a kormányrudat

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„Háborúk, világjárvány és a mindezek okozta gazdasági nehézségek közepette is irányban tartjuk a kormányrudat, soha nem szem elől tévesztve azt, hogy honnan jöttünk és merre is tartunk” – írta a Magyar Nemzetnek küldött közleményében Simicskó István.

A KDNP frakcióvezetője szerint minden nemzet életében „vannak olyan kiemelkedő pillanatok, amikor hősök születnek, akik önfeláldozásból, küzdeni tudásból, hazaszeretetből örök példát adnak az utókor számára. 1848. március 15-e ilyen nap volt”.

Simicskó megemlékezett azokról a híres és ismeretlen hazafiakról, akik az embert próbáló időkben is meghallották nemzetük hívó szavát, és önzetlenül álltak ki a közös ügy mellett. Kiemelte:

Tetteik, küzdelmeik, eredményeik, diadaluk és tragédiájuk mind-mind a magyarság öröksége, közös emlékezetünk részei, nemzeti identitásunk meghatározói. Eltelhetnek évtizedek, évszázadok, mégis céljaink mit sem változtak: egyenes derékkal kiállni nemzetünk szabadságáért, oltalmazni családunkat, megóvni az elesetteket és Istenre tekintve jobbá tenni a világunkat.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik