A következő élő közvetítés része Orbán nem emlékszik, mikor álltak utoljára ilyen jól a csillagok, Márki-Zay nem tudja, Orbán milyen csillagokat olvas

Orbán: A szabadság az erős népek jutalma

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Veszély idején az ország együtt dönt az ország jövőjéről,

jelentette ki a kormányfő és hozzátette: ott vannak azok is most a Kossuth téren, akiket csak „a szívünkkel látunk” – az ősök és a megszületendő gyerekek, unokák.

Mióta létezik közös magyar nemzeti emlékezet, a magyarok mindig ugyanazt akarták a Kárpátok alatt: legyen béke, legyen szabadság, legyen egyetértés,

de ehhez ugyanarra a dologra van szükség: erőre. Mint fogalmazott: „gyenge nép nem kap békét, legfeljebb megkegyelmeznek neki”. Orbán szerint egy gyenge nép nem tud tető alá hozni semmilyen egyetértést.

A szabadság az erős népek jutalma.

Ezért álmodott Széchenyi és Kossuth erős Magyarországot és ezt akarja a Fidesz is, amely „nem szakadhat a népek Naprendszeréből”, de nem engedheti, hogy más népek jelöljék ki a röppályáját. Ezért támogatják a családokat, hoztak létre 1 millió munkahelyet, adóztatták meg a multikat és küldték haza az IMF-et, és ezért nem szabad, hogy egy háború vagy a baloldal letérítse a kormányt az útról.

Marjai János / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik