A következő élő közvetítés része Orbán nem emlékszik, mikor álltak utoljára ilyen jól a csillagok, Márki-Zay nem tudja, Orbán milyen csillagokat olvas

Donald Tusk: Ma önökkel vagyok, mert lengyel vagyok

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Ma önökkel vagyok, mert lengyel vagyok, mondta Donald Tusk az ellenzék nagygyűlésén.

Mint fogalmazott,

számunkra, a lengyelek számára és a magyarok számára a szabadság és a szolidaritás nem üres szlogenek. Együtt voltunk 1956 októberében, együtt voltunk, amikor 1980-ban Lengyelországban megszületett a Szolidaritás. és 1989-ben, amikor mindkét nemzetünk megszabadította önmagát a szovjet nyomás alól.

Azzal folytatta, lengyelek és magyarok egyaránt jól emlékeznek, tegnap múlt a születésnapja Bem József tábornoknak, aki ha élne, a Műegyetem rakparton lenne, nem másik budapesti helyszínen.

Varga Jennifer / 24.hu

Az ukrán földön zajló harcok szerinte nemcsak az ukrán állam szuverenitásáért vívott harcok, a tétje ennek sokkal nagyobb, arról van szó, hogy Lengyelország és Magyarország szabadságáért küzdenek az ukránok.

Egyetlen becsületes embernek sem lehet kétsége, hogy melyik oldalra áll ebben a küzdelemben. Orbán Viktor és csapata megdolgoztak azért, hogy a leginkább Putyin-párti vélemény alakuljon ki róluk egész Európában. Nem hiányzik a világban semmilyen olyan politikus, akik politikai vakságból vagy üzleti okból Putyin pártjára állnak ebben a küzdelemben

– mondta Tusk.

Közölte, elfogadhatatlan az a vízió, amit némely politikus Európában és Budapesten is oszt, ezért is néz Európa reményteljesen az április 3-i választásokra.

Tusk szerint nem szabad azt hinni, hogy a Putyin előtti kapituláció a biztonság kulcsa. Sok sikert kívánt az ellenzéknek a választásokra.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik