Közélet

A kormánynál „vannak, akik” lett az „ellenzékből”

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A törvénysértés után újabb hírlevelet küldtek. Közben a Fidesz egyértelművé tette, hogy a stílustváltást valójában miként is kell érteni.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az info@kormany.hu e-mail-címről néhány órája újabb tájékoztatót küldött ki azoknak, akik a regisztrációkor azt hitték, Covid-19-hírlevélre iratkoztak fel. Rogán Antal csapata stílust váltott. Idézzük.

Az orosz-ukrán háború és a gazdasági szankciók hatásait már egész Európában érezni lehet. Az Európai Unióban éles vita bontakozott ki az Oroszországot sújtó jövőbeni büntetőintézkedésekkel kapcsolatban. A már életbe léptetett szankcióknak is súlyos gazdasági következményei vannak az EU határain belül, így Magyarországon is.

Vannak, akik az energiaszektort is bevonnák a szankciók körébe. Ez hazánknak aránytalanul nagy károkat okozna. A magyar kőolajimport 64 százaléka Oroszországból érkezik. A magyar gázfelhasználás 85 százaléka orosz import. Ennek jelentőségét jól érzékelteti, hogy a magyar háztartások 85 százaléka használ gázt.

Vannak, akik a paksi atomerőműre, illetve annak bővítésére is kiterjesztenék a szankciókat. Nekik is tudniuk kell, hogy amennyiben a paksi atomerőmű által megtermelt áramot máshonnan kellene beszereznünk, akkor a családok rezsiköltsége évi 264 ezer forinttal növekedne. Ez a jelenlegi szint négyszerese. Mindezeken túl a szankciók lebegtetése pénzügyi spekulációk célpontjává teszi a forintot.

A magyar kormány a nemzetközi fórumokon a lehető leghatározottabban ellenezni fogja a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra. Ez a magyar gazdaság és a magyar emberek érdeke.

Elítéljük Oroszország katonai beavatkozását. Támogatjuk a béke megteremtését célzó uniós és NATO-erőfeszítéseket. Azt azonban nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg.

Tisztelettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ

A kormánynál tehát „vannak, akik” lett az „ellenzékből” azt követően, hogy a Kúria törvénysértőnek találta a Kormányzati Tájékoztatási Központ korábbi hírlevelét, amely szerint felelőtlennek tartják azt „az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére”.

A Kúria döntésével részben megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság korábbi határozatát, kimondta, a hírlevél tartalma megsértette az esélyegyenlőség és a rendeltetésszerű joggyakorlás elvét. A Kormányzati Tájékoztatási Központ hírlevelével szinte egyidőben egyébként a Fidesz tudatta, hogy szerinte

a baloldal veszélyezteti Magyarország biztonságát, gazdaságát, a családok megélhetését.

A kormánypárt az ellenzék programjáról azt írta, hogy az az

energiaszankciók felelőtlen követelésével veszélybe sodorják a magyar családok és vállalkozások gáz- és áramellátását, és brutális rezsiemelést hoznának a magyarok nyakára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik