Közélet

Ügyészség: Márki Zaynak nincs igaza, nem érintett más kormánytag a Völner-ügyben

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu
Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje háttérinformációkból következtette ki a további kormánytag érintettségét.

Nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy Völner Pálon kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét érintő korrupciós ügyben – idézi a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos közleményét a Hvg.

A közleményt azt követően tette közzé az ügyészség, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter arra utalt, hogy „ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől”. A közlemény szövege szerint Márki-Zay állításai minden alapot nélkülöznek.

A lap kedden meg is kérdezte Hódmezővásárhely polgármesterét, hogy mire alapozza az állításait. A válaszából kiderült, hogy annál több információval ő sem rendelkezik, mint amennyit eddig hivatalosan tudni lehet, háttérinformációkból következtette ki a további kormánytag érintettségét.

Az ügyészségi közleményben újra előkerül a titokzatos „Gazda” is, akiről első körben sokan azt sejtették, hogy egy bizonyos, Völner Pálnál is befolyásosabb politikai szereplő lehet, aki nyakig érintett a botrányban. A közlemény ezzel kapcsolatban azt írja, hogy a sajtóban és a közösségi médiában megjelent találgatásokkal ellentétben a nyomozati iratban arra van adat, hogy „Gazdám”-nak az ügy két – letartóztatásban lévő – gyanúsítottja hívta egymást. Ennek értelmében nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium már meggyanúsított államtitkárán kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik