Közélet

Újbuda tetején építene szállodát a Hilton

DoubleTree by Hilton / Facebook
DoubleTree by Hilton / Facebook
Egy olyan magyar céggel franchise-ban húzzák fel a hotelt, amelynek a tulaja érdekelt volt egy zughotelt működtető cégben.

Hat új hotel építését jelentette be a Hilton cég tulajdonában álló szállodalánc, a DoubleTree by Hilton – írja az Octogon építészeti portál. Magyarországon, Olaszországban, Franciaországban, Romániában, Hollandiában és Németországban nyitnak új szállókat, az ittenit Budán, várhatóan jövőre. Jelenleg 120 európai hotelje van a láncnak. Shawn McAteer, a DoubleTree by Hilton globális márkavezetője elmondta:

A DoubleTree by Hilton erőteljes növekedése Európában, valamint a régió új úti céljai még több lehetőséget biztosítanak számunkra, hogy a vendégeknek az elismert márkától már elvárt barátságos fogadtatást és vendégszeretetet nyújtsuk. A korszerű szálláshelyek, a legmodernebb konferencia- és rendezvényterek, a legapróbb részletekig megtervezett wellness-létesítmények és az egyedi étkezési élmények révén ezek az új szálláshelyek továbbra is jól példázzák a márka sikeres globális növekedési stratégiáját, valamint alaposan felkészültek arra, hogy a világ minden tájáról érkező üzleti és szabadidős utazókat fogadják.

A cikk szerint a budapesti szállodát ezen a jó hosszú néven fogják nevezni: DoubleTree by Hilton Budapest Buda Hills Hotel and Residences. Ez a XI. kerületben, a Pösingermajor nevű – amúgy villás, családi házas jellegű – városrészben fog megépülni. A hotel 2023-tól wellness- és spa-létesítményekkel, úszómedencével és rendezvényteremmel várja a vendégeket. Érdekesség, hogy majdnem egy évtizede, 2013-ban már tartottak lakossági fórumot a Hilton építkezésével kapcsolatban, amit a Pösingermajor Érdek és Tájvédelmi Egyesület szervezett.

A létesítményt a Rupphegyi Kft-vel, egy magyar ingatlanfejlesztő és -kezelő céggel kötött franchise keretében valósítják meg. Az Opten céginformációs rendszere szerint Gubijev Zoltán az egyik tulajdonos (a másik a REAX Invest Zrt.) és ügyvezető. Az ő neve korábbi cikkünkből lehet ismerős, ugyanis a VIII. kerületi, Szentkirály utcai Cherry Apartments nevű, 60 férőhelyes zughotelt bejelentés nélkül üzemeltették, bírságot is kiszabtak a hatóságok. Gubijev emellett több budapesti lakópark fejlesztésében is érintett volt. Gubijev a fenti sztoriban amúgy azzal védekezett, hogy csak próbaüzemben voltak, de akkori cikkünk írásakor foglalhatóak voltak a szobáik a Booking.com-on.

Kapcsolódó
A belváros közepén virított a többszintes, 60 fős zughotel
Az elszaporodott illegális szálláshelyek közül bukkant egy hatalmasra a józsefvárosi önkormányzat. Feltűnő külső, teremgarázs, személyzet, recepció: minden volt, csak engedély nem.  

(Kiemelt képünk illusztráció, a szállodalánc londoni hotelében készült.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik