Közélet

600 ötlettel bombázták meg a fővárosi közösségi költségvetést

Ötlet.Budapest.hu
Ötlet.Budapest.hu
Január végén járt le a határidő. Most több körben szelektálják az ötleteket, aztán jöhet róluk a szavazás.

Lejárt a budapesti közösségi költségvetés határideje, legalábbis ami a lakossági ötletelést illeti. Január 31-ig mintegy 600 ötlet jött be arra, hogy mit valósítson meg a főváros az erre szánt egymilliárd forintból – közölte a Fővárosi Önkormányzat kedden. November óta három kategóriában lehetett ötleteket beküldeni. A Zöld Budapestre 350, az Esélyteremtő Budapestre 100, a Nyitott Budapestre cirka 150 idea érekezett.

Az önkormányzat most meg fogja ezeket vizsgálni, passzolnak-e a feltételrendszerbe, megvalósíthatók-e egyáltalán, megfelelnek-e az előírásoknak, terveknek, nem ellentétesek-e a kitűzött szakpolitikai célokkal. Ami ezen átmegy, az az ötletfejlesztés fázisába lép, a hasonló ötleteket pedig összevonják, ahogy a tavalyi 36 közvécés javaslattal is tették.

A több körben megszűrt javaslatok ezután a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács elé kerülnek, ami összeállítja, mely ötletek kerüljenek a szavazólapokra. A közlemény szerint hamarosan lehet majd jelentkezni a tanácsba a honlapon. Végül a tanács által leszelektált javaslatokból dönthetik majd el a budapestiek, mely ötleteket valósítsa meg a főváros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik