Közélet koronavírus

Márki-Zay: Orbán azt akarja, ne legyen téma a járványkezelés. Üzenem neki, ez az egyik legfontosabb kampánytémánk

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Orbán Viktor azt akarja, ne legyen téma a járványkezelés. Innen üzenem, hogy 41 ezer halott, számtalan tönkrement vállalkozás, elvesztett munkahely, az egyre hosszabb várólisták után ez az egyik legfontosabb kampánytémánk – írja Facebook-bejegyzésében Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Márki a kormányfő reggeli rádióinterjújára reagált, abban Orbán több olyan kijelentést tett, amit most az ellenzéki riválisa kifogásolt, kritizált.

„Orbán Viktor azt hazudja, hogy az ellenzék oltásellenes. Innen üzenem, hogy az Egységben Magyarországért az oltást támogatta. Azt nem támogattuk, hogy a gyenge minőségű, korrupcióval beszerzett kínai vakcinával oltsák az időseket. Ezt továbbra is fenntartjuk, a 41 ezer halott mutatja, hogy sajnos igazunk volt.”

Márki-Zay azt is írja, hogy Orbán Viktor azt mondja, „nem szabad a hatalmat úgy akarni, hogy közben az ország érdekei ellen teszünk”. Mondja ezt a miniszterelnök, aki az ország gazdaságpolitikáját, külpolitikáját, az ország járvány elleni védekezését is a személyes anyagi és hatalmi érdekeinek rendeli alá, húzza alá az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik