Közélet

Orbán Viktor Madridba utazik a hét végén

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a hét végén részt vesz Madridban az európai konzervatív pártvezetők egyeztetésén – erősítette meg a spanyol sajtóban megjelent híreket Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek kedden.

Az El Independiente című lap arról cikkezett, hogy a jobboldali spanyol párt, a Vox elnöke, Santiago Abascal a hétvégén házigazdaként fogadja Madridban a meghívott európai vezetőket. Abascal az ukrán válság ellenére is úgy döntött, hogy megtartja a csúcsot, amelyre már visszajelezte részvételét Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Abascal már több alkalommal utazott Magyarországra és Lengyelországba, hogy megossza politikai vízióját európai szövetségeseivel.

Kapcsolódó
Populista spanyollal beszélgetett a Várban Orbán Viktor
Santiago Abascallal a Néppárttól jobbra eső pártok összefogásáról egyeztettek.

Legutóbb Varsóban járt, ahol bejelentette: Európa konzervatív vezetői elfogadták meghívását Madridba. A Vox azóta megerősítette, hogy a csúcsra január 28-án és 29-én kerül sor – írja az El Independiente.

Az El Independiente információi szerint a Vox a hétvégi csúcsra meghívta és visszajelzést vár a többi konzervatív vezetőtől, például a francia Marine Le Pentől, az észt Martin Helmétől és az olasz Giorgia Melonitól is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik