Közélet

Az Emmi baloldali kampányakciónak nevezte a tervezett pedagógussztrájkot

A baloldal egyértelmű kampányakciójának tartja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a január 31-ére tervezett pedagógussztrájkot – közölte a tárca kedden az MTI-vel. Úgy fogalmaztak: közeledik a választás, a baloldal ismét kampányakciókra akarja felhasználni a pedagógusokat, és a pedagógus-szakszervezetek vezetői sajnálatos módon erre hajlandóak is a gyermekek és szülők kárára.

Hozzátették: a három hónapja zajló sztrájktárgyalások előtt „Gyurcsánynéval egyeztettek”, és nem a megegyezés, hanem a politikai hangulatkeltés a céljuk. Az Emmi szerint a hétfőre meghirdetett sztrájk nem törvényes, nincs róla jogerős bírósági döntés, „a gyermekeket nyugodtan lehet vinni az iskolába”.

A baloldal kampányát szolgáló szakszervezeti vezetők ismét a megbetegedések és iskolai karanténok miatt eleve nehéz helyzetben lévő dolgozó szülőket hoznák nehéz helyzetbe,

zárul a közlemény.

Az Emmi korábban azt is mondta, hogy a sztrájkoló pedagógusok a sztrájk idejére nem kapnának pénzt. A megmozdulást támogató petíciót eddig több mint 28 ezren írták alá.

Kapcsolódó
A kormány feltalálta az ingyenmunkás sztrájkot
Dolgoztatnák a sztrájkoló pedagógusokat. Ők erre az időre nem kapnának pénzt, hiszen sztrájkolnak. Az Emmi ezt tartaná elégséges szolgáltatásnak. A sztrájkbizottság elégtelent adott a tervre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik