Közélet

Bért emel és munkaerőt remél a fővárosi közműholding

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Emelés ide vagy oda, több száz betöltetlen állás van a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-nél.

15 százalékos béremelést jelentett be a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. a dolgozóinak 2022-re keddi közleményében. A hulladékgazdálkodási, kertészeti, köztisztasági, közületi kéményseprési, távhőszolgáltatási, temetkezési feladatokat is ellátó közműholding differenciált bérfejlesztése 2022. január 1-től érvényes.

Emellett megállapodtak a reprezentatív szakszervezetekkel, azaz a FŐTÁV Dolgozók Szakszervezetével és a Helyiipari és Városgazdálkodási Dolgozók Szakszervezete 2000-rel, ami alapján a közműholding február elején kifizeti a megemelt januári béreket is mintegy 4500 dolgozónak.

Hiába nagyobb a dolgozók létszáma, mint a fővárosi cégek egyesítése előtt, még mindig több száz betöltetlen állás van. A közlemény szerint hiányoznak kazángépészek, hulladékrakodók, gépjárművezetők, kegyeleti munkatársak, szerelők, segédmunkások, minősített hegesztők, kertésztechnikusok, karosszérialakatosok, kontrolling-, és adóügyi szakemberek, ügyfélszolgálati munkatársak, beruházási projektmenedzserek, IT-hálózati rendszermérnökök, műszaki statikus tervezők és projektelőkészítő mérnökök is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik