Közélet

AZ OBH cáfolja, hogy partnerek lettek volna Schadl bosszúhadjáratában

A Völner-ügy kulcsfigurája félre akart állítani egy bírót, a rendőrségi jegyzőkönyvek szerint ehhez az igazságszolgáltatás legfelsőbb szintjein kért segítséget. Az Országos Bírósági Hivatal cáfol.

Pénteken jelent meg a 444 Völner-ügyet feldolgozó cikksorozatának harmadik része, amelynek fókuszában ezúttal a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György állt, aki a cikk szerint bosszúhadjáratot indított egy bíró ellen, és elérte, hogy az igazságszolgáltatás legfelső szintjén is fogadják.

Kapcsolódó
444: Schadl György bosszúhadjáratot indított egy bíró ellen
Ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából, de ezt egy bírósági állásfoglalás akadályozta.

Az írás szerint Schadl az ügyben egyeztetett a Fővárosi Törvényszék (FT) és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) embereivel is. Az OBH most közleményt adott ki, ebben azt írják, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar – mint országos hatáskörű szerv – elnöke, Schadl György 2021. év első felében megkereste az Országos Bírósági Hivatal elnökét, hogy egy pesti központi kerületi bírósági csoportvezető eljárásával kapcsolatos kifogást jelezzen.

Figyelemmel arra, hogy az MBVK elnöke által előadottak kivizsgálása a Fővárosi Törvényszék elnökének hatásköre, az OBH elnöke felhívta az MBVK elnökének figyelmét arra, hogy az ezzel kapcsolatos panasz a Fővárosi Törvényszék elnökénél terjeszthető elő és erre tekintettel a közvetlen kapcsolatfelvétel lehetőségét biztosította.

Valótlan a sajtóban megjelent valamennyi olyan állítás, amely arra utal, hogy az MBVK elnöke az OBH elnöke irányába egy bíró »kirúgásának« igényét fogalmazta volna meg

– áll a közleményben, hozzátéve, hogy a Schadl által előterjesztett panasz alapján a Fővárosi Törvényszék elnöke kivizsgálta az esetet, bővebb felvilágosítást az üggyel kapcsolatban csak az érintettek kaphatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik