Közélet

Club Aliga: jókora szálloda épül a Balaton partjára, kikerültek a hotel látványtervei

Amikor tavaly év végén a balatonvilágosi lakossági fórumon jártunk, már láthattuk a Club Aliga fejlesztési terveit, de akkor még kifejezetten kérte a beruházó, hogy senki ne készítsen felvételt az eseményről. Nemrég viszont a Somogy Megyei Kormányhivatal egy eljárás során elérhetővé tette a szálloda terveit. A hivatal közleménye szerint

környezetvédelmi engedélyezést kizáró ok nem merült fel, ugyanakkor a tervezett tevékenység megvalósításából jelentős környezeti hatások várhatók, ezért környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása szükséges.

A Hirbalaton cikke szerint a tervező az ingatlanfejlesztő meghatalmazására 2021. december 14-én kérelmet nyújtott be a vizsgálat lefolytatására, melynek részeként január 24-én online közmeghallgatást tart a Kormányhivatal.

A kormányhivatal közleményében a tervezett szállodáról is láthatóak a látványtervek:

Az októberi lakossági fórumon a beruházó elmondta, hogy a szállodában wellness részleg és konferencia terem is lesz. Egész évben nyitva tartó hotelt üzemeltetnek majd, de környezettudatos fejlesztést és a zöldterület megtartását ígérték.

Kapcsolódó
Bemutatták a Club Aliga fejlesztési terveit – a legfontosabb kérdésre nincs válasz
A lakosok szeretnék ezt a beruházást, fejlesztést akarnak, de nagyon félnek attól, hogy kizárják őket a területről. A félelmük nem is alaptalan és nem is kaptak semmi garanciát arra, hogy ez nem így lesz.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. 2019-ben lett az egykori pártüdülő, a Club Aliga többségi tulajdonosa, az adásvétel értéke meghaladta a 14,1 millió eurót. A cég korábban a BDPST Zrt.-n keresztül Tiborcz István, a KONZUM II. Ingatlanbefektetési Alap révén pedig Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott. 2020 tavaszán azonban a Konzum részét az Appeninnben a Zinventive Vagyonkezelő Zrt., a BDPST pakettjeit pedig az Indotek Group vásárolta meg, melynek tulajdonosa Jellinek Dániel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik