Közélet koronavírus

Van olyan budapesti kerület, ahol 315 óvodás került karanténba

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

Minden ötödik óvodás csoport karanténba került a XII. kerületben, közölte a kerületi önkormányzat az Eduline-nal. Mint írták: az óvodák 66 csoportjából 13 volt karanténban a hét elején, és összesen 11 gyereknél és 10 dolgozónál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az egyik óvodában az összes csoport karanténba került.

A VIII. kerületi önkormányzattól arról tájékoztattak:

egy óvodapedagógus pozitív otthoni teszttel rendelkezik, háziorvosa nem látja szükségesnek a hivatalos teszt elrendelését, így a népegészségügyi osztály nem intézkedik. Szülők pozitivitása miatt jelenleg 20 gyermek van otthon.

Egyúttal jelezték, hogy nehéz pontos számokat mondani, mert annak ellenére, hogy a szülők kötelesek az óvodát értesíteni, ha a gyerekeiknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van, sokan nem vallják be, hogy emiatt van távol a gyerek.

A II. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban, 12 óvoda közül 8-ban van legalább egy csoport otthon, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el, ez összesen 374 gyereket érint. Újbudán pedig a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni koronavírus-fertőzés miatt, míg Kőbányán összesen öt csoportban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik