Közélet

RTL: Néhány év alatt legalább 20 ingatlant vásárolt Schadl György

2016 és 2020 mintegy 19 ingatlant vett Schadl György, például lakást a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben, valamint nyaralót Siófokon – értesült az RTL.hu. Egy további ingatlant még 2013-ban vásárolt meg. A lap információi szerint az ingatlanok egy része az önkormányzatoktól került a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnökéhez, két lakást rövid időn belül eladott, a még mindig a nevén lévők többségét pedig zár alá vették.

Az RTL.hu azt írja a földhivatali lapokra hivatkozva, hogy Schadl nyolc erzsébetvárosi, egy belvárosi, egy XIII. kerületi, egy II. kerületi, egy érdi, egy ceglédi, két XII. kerületi, egy siófoki, egy gödöllői, egy szentendrei, valamint egy budai Várban található ingatlant vásárolt meg, több lakást a feleségével, Schadl-Baranyai Helgával közösen. Az ingatlanok között nem csak lakások vannak, hanem telkek és pincék is.

A cikk szerint nyolc erzsébetvárosi lakást a VII. kerületi önkormányzattól vett meg Schadl, összesen 225 millió forintért, azaz négyzetméterenként 600 ezer forintért. Két lakást néhány hónapon belül eladott egy B. P. Property Kft. nevű cégnek, amelyet a céginformációs adatok szerint az adásvétel előtt néhány héttel alapítottak és amelynek sem 2019-ben, sem 2020-ban nem volt árbevétele – írja az RTL.hu. A lapnak a körzet DK-s parlamenti képviselője, Oláh Lajos azt mondta, hogy az ügyletet még az előző, fideszes kerületi vezetés ütötte nyélbe.

Schadl az V. kerületi fideszes önkormányzattól is vásárolt egy Városház utcai üzlethelyiségként nyilvántartott ingatlant, 32 és fél millió forintért, de van egy több mint kétezer négyzetméteres telke Szentendrén és egy üdülője Siófokon is, kevesebb mint 100 méterre a Balaton partjától.

Kapcsolódó
444: A végrehajtók elnöke egyetemi vizsgákat intézett Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének
Rogán Antal kabinetfőnöke a nyomozati adatok szerint az egyik jogi vizsgáján például úgy ment át, hogy ott sem volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik