Belföld

Vizsgálóbizottságot kezdeményez a Völner-ügy miatt Karácsony

Fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte Karácsony Gergely hétfőn, hogy kiderüljön, milyen mértékben érintett a budapesti Fidesz a Völner-ügyben – jelentette be Facebook-oldalán a főpolgármester.

A bejegyzésben azt írja, hogy „a VII. kerület előző, fideszes vezetése kilenc üres belvárosi ingatlant árverezett el a 2019-es választás előtt – ebből nyolcat szintén a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, az igazságügyi miniszter helyettesének rendszeresen kenőpénzt adó Schadl György vitt el. A lakásokat gyakran a valódi piaci ár feléért kapta meg”.

Karácsony hozzátette azt is, hogy a hírek szerint a Völner-ügy szereplői több százmillió forint értékben jutottak, több esetben áron alul, nagy értékű belvárosi ingatlanokhoz, és ezeket az ügyleteket a fideszes polgármester intézte, érdemi pályáztatás nélkül, így – állítja a főpolgármester – Schadl az V. és VII. kerületi fideszes vezetés alatt több mint 10 helyiséget szerzett jó áron.

Kapcsolódó
Völner-ügy: vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem
A végrehajtói kar elnöke az egyetemen is tanít, a nyomozás szerint Rogán Antal kabinetfőnökének és Völner Pál rokonának is vizsgákat intézett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik