Közélet

Levél jön, hogy a kormány adja vissza a befizetett adót a gyereket nevelőknek

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

A rezsiszolgáltatók mind a mai napig feltüntetik a számlán, hogy a kormány rezsicsökkentésének hála eddig mennyit spórolt az előfizető. Nemrég a bankokat is arra kötelezte a kormány, hogy az elrendelt kamatstop (október végi szinten rögzítik a lakossági jelzáloghitelek kamatát, és ez alapján kell számolni a törlesztőrészletet idén az első félévben) miatt tájékoztató levelet küldjenek a hitelt felvett ügyfeleiknek.

Most meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fog tájékoztató levelet küldeni a családoknak, gyekeküket nevelő személyeknek, legyenek azok munkavállalók vagy kisadózók, akiknek visszajár valamennyi a tavaly befizetett személyi jövedelemadóból. A NAV kormányzati tájékoztatást fog küldeni az adóvisszatérítésről, derül ki a friss Magyar Közlönyből.

Aligha a teendőkről, ugyanis aki február közepéig vissza akarta kapni a pénzt, annak tavaly év végéig nyilatkoznia kellett arról, hogy visszakéri a pénzt február közepéig. Aki meg nem ragaszkodott a korai utaláshoz, az a normál módon, a szokásos szja-bevallásban érvényesítheti. Erről pedig a NAV eddig nagyjából hetente adott ki közleményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik