Közélet

Márki-Zay Péter burkoltan arra utalt, hogy Gattyán György a Fidesz érdekében lép fel

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Bárki jelentkezik azért, hogy az összefogott ellenzéket támogassa, azt mindig örömmel veszik, mondta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Magyar Hang azon kérdésére, mit szól ahhoz, hogy Gattyán György, a Megoldás Mozgalom alapító-elnöke is felajánlotta pártja segítségét a 2022-es országgyűlési választásokra.

Márki-Zay ezzel együtt úgy látja, a különböző, az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok általában a Fidesz érdekében lépnek fel, sok közülük a Fidesz reklámfelületein kommunikál.

Az ő indulásuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítását és megosztását szolgálja. Egy dolgot kell tudomásul venni: egy kérdés lesz áprilisban, Fidesz vagy nem Fidesz. Aki nem az összefogott ellenzékre adja a szavazatát, az a Fidesz korrupt, egyre inkább pártállami struktúrájának a hatalmon maradását szolgája

– mondta a lapnak.

Konkrétan rákérdeztek, hogy Gattyán Györgyöt is a Fidesz érdekében fellépő pártok közé sorolja-e, Márki-Zay Péter annyit mondott, hogy az általa elmondottakból szerinte egyértelmű, hogy „ki hová tartozik”.

Habár a miniszterelnök-jelölt ezt konkrétan nem mondta ki, azért eléggé egyértelműen utalt rá, hogy nem fognak egyeztetni a digitalizációt a zászlajára tűző milliárdossal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik