Közélet

Mártha Imre: Az elmúlt 10 évben a nyaralásaim nem kerültek annyiba, mint egy kör a NER kedvenc magángépével

Marjai János/24.hu
Marjai János/24.hu

Megdöbbentett, hogy a Petőfi Rádióban, egy állami tulajdonú zenei csatornán az óránkénti hírekben téma vagyok. A magyar közszolgálati televízió híradója és a teljes NER médiabirodalom foglalkozik egy magyar magánszeméllyel, aki nem politikus, soha nem is volt párttag sehol

– erről beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezetője, akit hetek óta milliárdos villával, Bentley-vel támad a kormányközeli sajtó. Szerinte a róla megjelent fotók egy részét vagy titkos adatgyűjtéssel vagy megfigyeléssel szerezték, azok „csak családi-baráti körben voltak a közösségi médiában megosztva”.

Nem gondolja, hogy az eredeti felvételekben lenne bármi szenzáció, szerinte „több millió ilyen fotó van a közösségi médiában”. Egy lejárató kampányt lát, meghamisított fotókkal.

A legfontosabb – és ezt dokumentáltuk, lementettük –, hogy az eredeti medencés, nyaralós fotók közül egyetlen egyre sem volt ráírva a „home office”. Ugyanilyen fontos, hogy a képek hivatalosan kivett szabadságomon vagy hétvégén készültek, így nettó hazugság a NER médiában közölt „munkaidőben nem dolgozik” kampány

– állítja Mártha, aki saját bevallása szerint nem napi 2-3 órát, hanem több, mint 10-et dolgozik.

Az viszont nem esik rosszul neki, hogy Gyurcsány-fiókának hívják a kormánymédiában, már csak azért sem, mert az MVM élére még az első Orbán-kormány nevezte ki. A DK elnökével egyébként elmondása szerint több mint egy éve nem kommunikált, Orbán Viktorral pedig még 2010-ban beszélt futballtámogatásokról.

Az interjúban elmondta, hogy abból, amit a KESMA és a kormánymédia felsorolt, semmit nem vásárolt az elmúlt két évben, és a 25 év során adózott, bevallott magánjövedelme, plusz a családi cégük tevékenysége bőven fedezetet nyújt az általa folytatott életvitelre.

Sokan vélik úgy, hogy most elsősorban a NER-lovagok elmúlt 12 évben szerzett vagyonát, életstílusát próbálják velem relativizálni. Az elmúlt tíz év alatt az összes nyaralásom nem került annyiba, mint a NER kedvenc magángépével egy kör Budapest felett

– nyilatkozta Mártha a hvg.hu-nak.

A vádakra eddig azért nem reagált személyesen, mert szerinte esélye sincs a KESMA-val és a közmédiával versenyezni. Nem fordult meg a fejében, hogy lemondjon és Karácsony Gergellyel sem került szóba ez az ügy, de ha a főpolgármester úgy dönt, megválik tőle, ő szemrebbenés nélkül elfogadná ezt.

Az interjúban még beszélt arról is, hogy:

  • nem igaz, hogy övé a balatonalmádi kikötő, miután csak 3,4 százalék tulajdonrésze van a kikötőt működtető cégben,
  • nem tudja, hogy most mennyit ér a háza, de azt elismeri, hogy jó környéken van. Elmondása szerint Orbán Ráhellel és Tiborcz Istvánnal szoktak integetni egymásnak, „nagyon rendes utcabeliek”.
  • a Paks 2-t továbbra is támogatja, de nem ebben a formában,
  • átlagosan a Budapesti Közművek teljes állománya 15 százalék béremelést kap idén január 1-től.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik