Közélet

Céget alapított Orbán Viktor másik lánya is

Orbán Viktor / Facebook
Orbán Viktor / Facebook
Ráhelhez hasonlóan, Sára is a saját lábára állt. A sógor is képbe került.

A miniszterelnök lányai vállalkozói babérokra törnek. Miután  Orbán Ráhel babaruhák árusítására létrehozott céget alapított a nyáron, Sára is követte példáját. Mivel 2017 augusztusában Szokira Tamás felesége lett, immár Szokira-Orbán Sáraként jegyezték be első cégét január 4-én – szúrta ki a cégnyilvántartásban az mfor.hu.

Orbán Viktor lánya december 14-én másodmagával (Tajnafői Zita Diánával), és 3 millió forintos jegyzett tőkével, megalapította az Art Related Solutions Képzőművészeti Galéria és Tanácsadó Kft.-t., amelynek fő profilja az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás. A cégkivonat szerint ugyanakkor foglalkozhatnak máshova nem sorolható egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységgel, és használtcikk bolti kiskereskedelmével is.

Az mfor szerint Tajnafői Zita 2020. januárjában a Paks II. Zrt. törzskari igazgatóságának koordinációs szakértője, 2012-ben pedig a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezetője volt és a Szokira-Orbán Sárával közös cég az egyetlen gazdasági érdekeltsége.

Az Art Related Solutions Kft. székhelye a Pasaréti úton van, ugyanott, ahol Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak is székelnek a cégei, mint például a BDPST Zrt. is, de érdekes az is, hogy Nagy Kriszta Tereskova már évekkel ezelőtt megüzente „Habony Árpinak”, hogy szívesen vezetne egy olyan művészeti intézményt, aminek Orbán Sára a gazdasági igazgatója..

Kapcsolódó
Nagy kéréssel fordult Habony Árpádhoz Tereskova
Szívesen vezetne egy művészeti intézményt, aminek Orbán Sára a gazdasági igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik