Közélet

Szél Bernadett szerint rendőrök védik Mészáros Lőrinc útját, a rendőrség visszautasítja az állítást

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság visszautasítja Szél Bernadett állításait, mely szerint magánutat védenének – olvasható a rendőrség honlapján csütörtök este közzétett közleményében. A politikus szerint egy Mészáros Lőrinc tulajdonában álló útról van szó.

Az országgyűlési képviselő egy Facebook-bejegyzésben azt állította, hogy 7000 forintért kell engedélyt vásárolni annak, aki a Herceghalom és a Pátyot Zsámbékkal összekötő 1102-es út közötti úton szeretne átkelni, akinek pedig nincs engedélye, azt 30 ezer forintra bírságolják. Szél megjegyezte, hogy az út 2007-ig a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság tulajdonában állt, majd átalakulása után az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. tulajdonába kerülve a földekkel együtt végül Mészárosnál kötött ki.

A politikus bejegyzésében azt állította: „Tudomásomra jutott, hogy kiálltak a rendőrök és büntették az engedély nélkül áthaladókat — merthogy áthajtási engedélyt kell vásárolnia Mészároséktól annak, aki nem szeretné a környezetét fölöslegesen szennyezni, a települési utak forgalmát terhelni, és nem utolsó sorban értékes perceket veszíteni, ha van más lehetőség is. Megjegyzem az információt sem könnyű megszerezni, hogy pontosan kitől és hol kell engedélyt vásárolni — akinek viszont nincs engedélye, annak jöhet a bünti.”

A rendőrség közleményében kijelentette: bármely magánút használatáért fizetendő útdíj megfizetésének ellenőrzése, a meg nem fizetés miatti szankcionálás nem a rendőrség jogköre. Kiemelték:

A képviselő asszony bejegyzése nem tartalmaz egyetlen konkrétumot sem (időpont, pontos helyszín, azonosítható résztvevők), amennyiben rendelkezik azokkal, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kész vizsgálatot folytatni, és amennyiben történt visszaélés, annak elkövetőjével szemben szigorúan eljárni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik