Közélet

Hétfőn döntenek Völner Pál mentelmi jogáról

Zárt ülésen tárgyal az Országgyűlés illetékes bizottsága.

Az Országgyűlés Mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Hargitai János hétfő délre hívta össze a paritásos testület zárt ülését, amelyen a jobbikos Csányi Tamás mellett a fideszes Völner Pál ügyében döntenek.

A Legfőbb Ügyészség kedden közölte, hogy kezdeményezik Kövér László házelnöknél Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint hosszabb időn át, rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. 

Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti

– írták.

Völner Pál az államtitkári poszról lemondott, de nem ismerte el büntetőjogi felelősségét. A kormánypártok korábban azt közölték, megszavazzák a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, hogy tisztázza magát az igazságszolgáltatás előtt.

Völner Pál mentelmi jogáról már a héten, a parlament kétnapos ülésén megszülethet a döntés, az ő ügye is szerepel ugyanis az előterjesztések között. A törvény szerint a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelenlévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint vasárnap jelezte, a korrupcióval vádolt Völner Pál ügyének szálai Orbán Viktorig érhetnek, mivel a letartóztatott Schadl György végrehajtóként évekig fedezte a felcsúti fociakadémiát, amikor próbálták megtudni, mire költötték a közpénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik