Közélet

Publicus: Gattyán György tervét 4 százalék támogatná

Czeglédy Csaba / Facebook
Czeglédy Csaba / Facebook
A Publicus Intézet felmérése szerint a megkérdezettek 22 százaléka úgy gondolja, a Fidesz állhat az egyik leggazdagabb magyar friss politikai ambíciói mögött.

A Népszavának készített reprezentatív kutatás szerint Gattyán György politikai ambícióit az emberek 9 százaléka veszi komolyan, 45 százalék azt egy „gazdag ember hóbortjának” tekinti, bár sokan (46%) nem tudtak/akartak válaszolni erre a kérdésre.

Csak a megkérdezettek 5 százaléka vélte úgy, hogy az üzletember  saját ötlete volt a politikai szerepvállalás. 22 százalék szerint a Fidesz áll mögötte, míg 25 százalék más, ismeretlen okot sejt a háttérben. A megkérdezettek 48%-a erre sem adott érdemi választ.

A Gattyán György által felvázolt informatikai felzárkóztatás politikájára a 2022-es választáson 1 százalék szavazna igennel, 3 százalék „inkább igen”-nel. Az 5 százaléknyi „inkább nem” mellett 56 százalék nem szavazna Gattyán György pártjára.

A Népszava kereste kérdéseivel a milliárdost, aki nem válaszolt, de vasárnap a Forbes-nak azt mondta, pártját már bejegyezték, neki nagyobb az esélye a győzelemre, mint az ellenzéki összefogásnak, és bár nem „politikai alkat”, elvállalná a kormányfőséget.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik