Közélet

Nem kapott választ Belize-ből az ügyészség a fideszes Szabó Zsolt állítólagos offshore-számlájáról

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila

Újabb 12 hónapra felfüggesztette a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) abban az ügyben, ami még 2018-ban indult Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő állítólagos offshore számlája miatt – értestült lapunk.

Polt Péter legfőbb ügyész korábbi tájékoztatása szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás, amely során a KNYF jogsegélykérelem fordult a belize-i hatóságokhoz.

A nyomozóhatóság Tényi István, valamint Tóth Bertalan feljelentőt az ügyben arról tájékoztatta, hogy az elmúlt 12 hónapban nem kaptak választ Belize-ből megkeresésükre, ezért újabb jogsegélykérelemmel éltek. Egyúttal további 12 hónapra, végéig felfüggesztették a nyomozást.

A Magyar Nemzet 2018 márciusában arról írt, hogy a képviselő és államtitkár 1,2 milliárd forintot tart egy belize-i offshore számlán, azonban Szabó Zsolt közölte, hamisan vádolják azzal, hogy egy offshore cég tulajdonosa vagy igazgatója lenne, és szerinte Simicska Lajos és a Jobbik lejárató akciójáról van szó, és helyreigazítást is kért amiatt, hogy a Magyar Nemzet cikkében megnevezett céggel őt és feleségét kapcsolatba hozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik