Közélet

A kormánylapok a végrehajtók belharcának áldozataként írnak Völner Pálról

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Arra nem adnak magyarázatot, hogy a volt államtitkár mire kapott rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot. Ezt az ügyészség állítja.

A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap is arról ír – mindkét lap saját információként –, hogy a Völner-ügy hátterében valójában a végrehajtói kar belharca, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar átszervezése áll. Egyik újság címlapjára sem került ki a korrupciós botrány.

A végrehajtók belháborújának eshetett áldozatául Völner

Ezzel az árulkodó címmel ír arról a Magyar Hírlap, hogy a kenőpénzes sztori Völner Pál körül valójában bosszú, amelynek hátterében az áll, hogy a kormány 2015-ben előírta a végrehajtóknak a jogi diploma megszerzését.

A döntés a lap szerint több mint harminc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar kötelékébe tartozó volt rendőrt érintett hátrányosan. A szervezeten belül harc indult a piac újraosztásáért.

A Magyar Nemzet szerint jelenleg 35 új végrehajtói hely kiosztása van napirenden (a teljes létszám 230 körüli), és ennek kapcsán mindenki célkeresztbe került, aki az új pályázatok ügyében eljárt.

Kapcsolódó
Völnernek szinte teljhatalma volt a végrehajtói kar fölött
Százmilliós nyereséget is produkálhatnak a végrehajtó irodák.

A  Völner-ügyben meggyanúsítottak között túlnyomó többségben vannak az újonnan pozícióba került végrehajtók. Mindkét lap úgy tudja, a kormány eltökélt abban, hogy a végrehajtói pályázatokat végigvigye, megtisztítsa a képzettség nélküliektől a végrehajtói kart.

A végrehajtókkal kapcsolatos korábbi igazságügyi minisztériumi feladatok október 1-jétől a Biró Marcell vezette Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához tartoznak.

A legfőbb ügyész azt követően kezdeményezte Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, hogy kiderült, kenőpénzeket fogadhatott el a végrehajtói kar már letartóztatott elnökétől. A fideszes képviselő csak államtitkári posztjáról távozott, ügyvédjével azt üzente, nem követett el bűncselekményt. 

Kapcsolódó
Hadházy a Völner-ügyről: csak a jéghegy csúcsa
Szerinte az államtitkár ezt saját szakállára nem tudta volna megcsinálni. A képviselő és Magyar György ügyvéd is úgy látja, nem fideszes cicaharc áll a háttérben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik