Közélet

Átállítható jobbikosokkal fúrná meg a kormányváltást Volner János

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu

Hiába nyerné meg tavasszal az ellenzék a parlamenti választásokat, egy volt jobbikos vezető szerint több képviselő is dezertálna arról az oldalról.

– Vannak még olyan jobbikosok Jakab Péter pártjában, akik csak azért tagok, mert hozzám hűségesek. Velük folyamatosan kapcsolatban vagyok, és kész vagyok 2022-ben egy-két mandátumot áthozni annak érdekében, hogy a baloldal ne kerüljön hatalomra – mondta a Magyar Nemzetnek Volner János, aki a 2018-as választás után lépett ki a Jobbikból, a mandátumát azonban nem adta vissza és független képviselőként politizál, miközben megalapította a saját magáról elnevezett Volner Pártot.

Volner azt mondta, hogy nem fogja hagyni, hogy a baloldal hatalomra kerüljön. Ezért a kiléptetések a választás után lehetnek, amikor a Jobbikban politizáló, „beépített emberei” megkapták mandátumukat. – Véglegesnek kell tekinteni a helyzetet, utána kell lépni. Ha a baloldal nem nyer, ezek az emberek maradnak a helyükön „alvó Volner-ügynökökként” – tette hozzá.

Volner felidézte, hogy nem ez lenne az első eset: Győrben, az önkormányzati választások előtt négy jobbikos hagyta ott az ellenzéki összefogást, amikor már nem lehetett a helyükre új embereket jelölni, ennek is köszönhető, hogy a szexbotrányba keveredő Borkai Zsolt polgármester akkori pártja, a Fidesz az összes választókerületet megnyerte a városban. A kilépők elismerték, hogy a kilépésük tervezett volt, hogy ezzel is csökkentsék az ellenzék nyerési esélyeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik