Közélet

Volner Párt néven pártot alapított Volner János

Pártot alapított Volner János független országgyűlési képviselő, a Jobbik korábbi frakcióvezetője és alelnöke. A céljuk az, hogy ellenzékben maradva, elvtelen politikai alkukat nem kötve az ország fenntartható fejlődését szolgáló programot alkossanak, és elősegítsék, hogy Magyarország ismét demokrácia legyen – mondta a politikus az MTI beszámolója szerint.

Volner arra számít, hogy a 2022-es országgyűlési választáson sem a Fidesz, sem a baloldali összefogás nem tud országgyűlési többséget szerezni, és kisebbségi kormány alakul majd. A Volner Párt nevű formáció programját vázolva kiemelte: a nemzet megújulásának alapegységeként tekintenek a gyermeket vállaló családokra, támogatják a hagyományos családmodellt és megőrzendő értéknek tekintik a történelmi egyházak tevékenységét, elutasítják a migrációval létrejövő multikulturális társadalom tervét és az Európára veszélyt jelentő „szélsőséges liberalizmust”.

Volner János 2018 októberében lépett ki a Jobbikból, mert ellenezte a párt balratolódását, hamar szakított azonban a távozó jobbikosok által megalapított Mi Hazánk mozgalommal is, amelyről azt mondta: „a tíz évvel ezelőtti jobbikos szlogenek (és hibák) változtatás nélküli másolása jelenti a politikacsinálást. Nem lehet a 2006-os és a Gárda-nosztalgiából az idők végezetéig megélni.”

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik