Közélet

Elkésett a Fidesz, nem lesz rendkívüli Fővárosi Közgyűlés

Nem lesz rendkívüli közgyűlés november 17-én, mert a Fidesz-frakció túl későn nyújtotta be a kezdeményezését, így erre a napra már szabályszerűen össze sem hívható az ülés – közölte hétfőn délután a Főpolgármesteri Hivatal.

Emlékeztettek, a Fidesz fővárosi frakciója hétfőn kezdeményezte a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének 2021. november 17-én 9:00 órára való összehívását a Városháza állítólagos eladásával kapcsolatban. A közgyűlés erre az időpontra való összehívására azonban nincs jogi lehetőség, mert a Budapest Főváros Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2020. (II. 5.) önkormányzati rendelet (SZMSZ) 19. § (5) bekezdése alapján arra csak az ülés napját megelőző harmadik napon, 12 óráig van lehetőség.

A Fővárosi Közgyűlés következő ülését az SZMSZ 16. § (2) bekezdése szerint 2021. november 24-ére, szerdára hívja össze a főpolgármester. Ez a hónap utolsó szerdája, eddig is ekkor volt a közgyűlés rendes ülése. Az SZMSZ 17. § (2) bekezdése szerint ezen az ülésen lehet tárgyalni majd a Fidesz-frakció által tett javaslat napirendre tűzéséről – tették hozzá.

A közleményben azt is írták, hogy „Fővárosi Közgyűlés soron következő ülésén a főpolgármester ismét és újra elmondja majd, hogy a Városháza épülete nem eladó”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik