Közélet

Lemondatná Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi Fidesz

Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) lemondását kéri polgármesteri posztjáról a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete – számolt be az MTI.

Hétfői közleményük szerint miután vasárnap este nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányba kezd, kezdeményezik, hogy mondjon le a polgármesteri tisztségéről, adja át a város vezetését ideiglenesen – az általa utódként megnevezett – Szabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára.

Kapcsolódó
Márki-Zay most leváltotta az ellenzéket, de a Fidesz ellen rájuk is szüksége lesz
Győzött a hódmezővásárhelyi polgármester az előválasztás második fordulójában. Ez hogyan történhetett? Hasonlít Márki-Zay Trumphoz mint kulturális-politikai jelenséghez? A régi ellenzék új ellenzéke ezzel sarokba szorította a DK-t? Milyen nehézség a Fidesznek a Márki-Zay hozta kiszámíthatatlanság kora?

A Fidesz helyi csoportja szerint egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta. Mint írták: ők ezt tiszteletben tartják, jó egészséget kívánnak a politikusnak a további küzdelmeihez, de nem lehet az, hogy a városnak újabb fél évig ne legyen polgármestere, a lemondással elkerülhetővé válik, hogy Hódmezővásárhely továbbra is Márki-Zay Péter és az országos politika túsza legyen.

A közleményben kijelentik, hogy amennyiben valóban fontos Márki-Zay számára Hódmezővásárhely, amennyiben valóban szereti ezt a várost, lemond. A Fidesz úgy véli, nem lehet egyszerre két feladatot is ellátni: várost vezetni és országos politikai kampányt folytatni, különösen akkor, ha valaki hat párt érdekeit és céljait akarja összeegyeztetni. Hozzáteszik: a lemondás korrekt és tisztességes lépés, ami a város érdekeit szolgálja. Lázár János is így tett, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik