Közélet koronavírus

Az Emmi reagált Karácsony kérésére: nem szigorítanak a maszkviselésen

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Mivel a védekezés kulcsa most már az oltás.

Miután a koronavírus-járvány negyedik hulláma Magyarországon is egyre több megbetegedést okoz, Karácsony Gergely főpolgármester pénteken levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy fontolják meg a maszkiviselési szabályok szigorítását, de legalább azt, hogy lehetőséget adnak erre az önkormányzatoknak.

Az ATV Híradója érdeklődött az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi), mit reagálnak a főpolgármester felvetésére. Válaszukban azt közölték, a kormány és az Operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és ha szükséges további intézkedésekről döntenek.

A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben, ma már van vakcina és a lakosság 60 százaléka védett

– írták.

Kiemelték továbbá, hogy a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító egészségügyi és szociális intézményekben, emellett „a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik