Élő Közélet

„Hiányzik egy német, jó lesz helyette egy afrikai. Darab, darab” – Orbán szerint így gondolkoznak Nyugat-Európában

Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Az erős vezetőből baj lehet

A miniszterelnök úgy látja, hogy a nyugat-európai országokban a politikusoktól nem azt várják el, hogy vezessenek, hanem hogy az európai intézmények munkáját “menedzselgessék”. Szerinte

az erős vezetőből ugyanis baj is lehet és van is ebben némi igazság.

De a migrációs nyomást nem lehet virágcsokrokkal, plüssmacikkal megállítani, „a mostani világban a járvány és a migráció időszakában ez a lágy, puhány, uniszex megközelítés használhatatlan”.

Emelkednek a rezsiárak nyugaton, de itthon nincs gond szerinte

2010 utáni rezsiharcról beszél Orbán Brüsszellel szemben, majd a Gyurcsány-Bajnai kormány rezsiárairól. De ők csatát nyertek a multikkal szemben és a brüsszeli bürokratákkal szemben.

Berlinben a gáz ára duplája a budapestinek, Bécsben háromszorosa

– sorolta a példákat a miniszterelnök. Úgy látja, mi megvívtunk egy sikeres harcot, és a rögzített ár megvéd bennünket. Ezt magyarázza „a Gyurcsány-féle erőcsoportnak”. „Ahelyett hogy az unió most beismerné a hibáját, még megfejelik a dolgot. Arra készülnek, hogy további árat akarnak emelni” – jelentette ki Orbán Viktor.

Nyugat-Európa nem bízik saját magában

„Hiányzik egy német, jó lesz helyette egy afrikai. Darab, darab” – Orbán szerint így gondolkoznak Nyugat-Európában. Itthon nem így gondolkozunk. A nyugati gőg miatt szerinte viszont ránk akarják erőltetni az akaratukat. A brüsszeli észjárásban van valami, ami a mi fejünkből hiányzik – tette hozzá a miniszterelnök a bevándorlásról beszélve.

Magyar vakcina

Az nem jó, ha van egy gyárunk, de az nem működik. De a legfontosabb Orbánnak a magyar vakcina.

Mi magyarok is próbálunk fejleszteni vakcinát. Nem állunk rosszul vele.

A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot

A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, riasztó a helyzet Romániában – mondta a miniszterelnök. Ezért döntöttek úgy, hogy teljesítik a románok kérését, és átvesznek 50 beteget. Orbán Viktor a hétvégén kapja meg a harmadik oltást, ez szerinte felér egy életbiztosítással. Jó ha van az ember zsebében egy maszk – tette hozzá a miniszterelnök, de a maszk nem véd meg bennünket szerinte.

Olvasói sztorik