Marjai János / 24.hu
Közélet

Jakab: a magyar kormány bevándorlókkal akarja megoldani a munkaerőhiányt?

A Jobbik elnöke reagált Orbán Viktor mondandójára.

Facebook-posztban reagált Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli interjújára a Jobbik elnöke, Jakab Péter.

A politikus felütésként azt írta, a miniszterelnök dupla hazugsággal indította a napot, majd részletesen ki is fejtette, szerinte miben nem mondott igazat Orbán a Kossuth rádióban.

Az egyik téma Jakab szerint a járványhelyzet, amivel kapcsolatban Orbán azt mondta reggel, hogy „az egészségügy felkészült a járványra, van mindenünk az eszköztől az ápolóig”.

Ehhez képest épp most igényelt 66 milliárd forint hitelt a kormány az Ázsiai Beruházási Banktól a kórházaink felújítására. Az indoklás szerint azért, mert a magyar egészségügy romokban van, a lakosság beteges, az ország pedig rosszul teljesít a járvány elleni küzdelemben.

– világított rá a Jobbik elnöke.

A másik téma, amiben Orbán nem mondott igazat Jakab szerint, a migráció kérdése. A miniszterelnök arra utalt a rádióban, hogy míg Nyugat-Európában migránsokkal akarják megoldani a munkaerőhiányt, Magyarország más utat választ.

Ehhez képest Borsodban a MOL – tehát egy részben állami tulajdonú cég – konténervárost építtetett kétezer, döntően török vendégmunkásnak, hogy felhúzzanak egy új üzemet

– írja Jakab, hozzátéve, hogy a beruházást a kormány 40 milliárd forinttal támogatta meg, amelyből 12 milliárd munkahelyteremtési támogatásként szolgál török állampolgároknak.

A magyar kormány bevándorlókkal akarja megoldani a munkaerőhiányt?

– teszi fel a kérdést a poszt végén a Jobbik elnöke, amit talán majd a kabinet soraiból valaki megválaszol hamarosan.

Ajánlott videó