Közélet

Nem látják értelmét, ezért nem lesz kötelező a maszk a BKK járatain

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Nincs értelme úgy, ha máshol nem kell, állítják.

Az illetékesek nem látják túl sok értelmét, így nem is tervezik elrendelni a kötelező maszkviselést a BKK járatain – közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Szabad Európával.

A BKK járatain a jelenlegi állás szerint nem sok értelme lenne kötelezővé tenni a maszkviselést úgy, hogy sehol máshol nem az. A nemzetközi tanulmányok szerint a közösségi közlekedésben alacsonyabb a fertőzés kockázata, mint más beltéri közösségi terekben

– válaszolta a vállalat a lap megkeresésére, egyben emlékeztettek, hogy a kormány a nyáron elvette az önkormányzatoktól azt a jogot, hogy saját hatáskörben dönthessenek az intézményeikben történő maszkviselési szabályokról.

Az  emelkedő esetszámok miatt a héten a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Tudományos Akadémia is állásfoglalást adott ki. A védőoltások felvételének sürgetése mellett mindkét testület felhívja a figyelmet a zárt terekben történő maszkviselés fontosságára.

Péntek reggelre 1249 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 833 115 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 10 beteg, így az elhunytak száma 30 351 főre emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik