Közélet

Az MSZP társelnöke beállt Márki-Zay Péter mögé

Tóth Bertalan Facebook-oldala
Tóth Bertalan Facebook-oldala

Leadtam a szavazatom az előválasztás második fordulójában: Márki-Zay Péterre szavaztam – közölte Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke Facebook-videójában.

Azzal indokolta a döntését, hogy benne látja a nagyobb esélyt, hogy képes jövőre legyőzni Orbán Viktort és a Fideszt, ugyanakkor elkötelezett a jogállam és a demokrácia helyreállítása, a korrupció felszámolása, a társadalmi igazságtalanságok orvoslása és mindenkinek egyenlő esélyeket biztosító ország építése, valamint a jövő generációk érdekeinek védelme mellett a környezet- és klímavédelmi ügyek tekintetében.

Az MSZP elnöksége néhány nappal ezelőtt úgy döntött, hogy a második fordulóban semleges álláspontra helyezkedett, egyik jelöltet sem fogja támogatni. De most, hogy Tóth Márki-Zay mellett szavazott, a társelnök rendkívüli Országos Elnökségi ülést hívott össze annak érdekében, hogy a Márki-Zay Péter támogatásáról szóló állásfoglalást az MSZP Országos Elnöksége is erősítse meg.

Megosztott volt a szocialista párt tagsága, ezért sem tette le a garast a pártvezetés eddig egyik jelölt mellett sem. Volt több szocialista polgármester – például Horváth Csaba zuglói és Gajda Péter kispesti polgármester –, aki Dobrev mellett állt ki, így tett a hétvégén Hiller István, a párt egykori vezetője is, de Lendvai Ildikó, a párt másik egykori vezetője viszont Márki-Zay Péterre adta le a voksát tegnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik