Közélet

A DK azt állítja, hogy a Fidesz Márki-Zay Péterre mozgósít

Demokratikus Koalíció hírlevele
Demokratikus Koalíció hírlevele

Ha a Fidesz mozgósít Márki-Zayra, akkor mindannyiunknak el kell mennie szavazni! – ezzel a tárggyal küldött ki hírlevelet a Demokratikus Koalíció csütörtökön délután arra biztatva a címzetteket, hogy szavazzanak Dobrev Klárára.

A levél szövege szerint az utóbbi napokban több olyan jelzés is érkezett a párthoz az ország legkülönbözőbb pontjairól, hogy „a Fidesz szavazókat mozgósíthat Márki-Zay Péterre” az előválasztás második fordulójában. A párt azt állította, hogy jelenleg azon dolgoznak, hogy ezekre bizonyítékokat találjon, de attól félnek, hogy „mire ez megtörténik, késő lesz”. A Telex azt írta, hogy ugyanezzel a szöveggel sms-ben is buzdított szavazásra párt.

Cikkünk írásával egy időben a DK sajtóosztályához fordultunk azzal a kérdéssel, hogy mikorra várható a bizonyítékok bemutatása, illetve ha még nem állnak rendelkezésre ezek a bizonyítékok, akkor mivel tudják alátámasztani a levél állításait. Amint választ kapunk, közzétesszük.

Szerdán Márki-Zay beszélt arról, hogy szerinte Rogán Antal, vagyis a Fidesz beszállt Dobrev kampányába, hozzátéve: a Pesti Hírlap mögött, amely dicsérte a DK-s politikust, a Fidesz, Rogán köre, a letelepedési-kötvényezés kitervelői, „hazánkba bűnözők és terroristák betelepítői” állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik