A következő élő közvetítés része Dobrev Klára 34,76 százalékkal nyerte az előválasztás első fordulóját Karácsony és Márki-Zay előtt

Szabó Szabolcs nyert Csepelen, Vajda Zoltán a XVI. kerületben

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Két budapesti választókerületben is eredményt hirdettek.

A XVI. kerületben az MSZP színeiben induló Vajda Zoltán lesz a közös jelölt, ő 4328 szavazatot gyűjtött, megelőzve a DK-s Nemes Gábort (2663) és a momentumos Hollai Gábort (2500). Negyedikként a rendszerváltás után parlamenti képviselőként dolgozó Palotás János lett (675).

Csepelen a Momentum által támogatott Szabó Szabolcs győzött, aki korábban (az Együtt színeiben) kétszer is legyőzte ebben a választókerületben Németh Szilárdot. A most a Momentum által támogatott Szabó 5550 szavazatot szerzett, míg az MSZP-s Komjáthi Imre csak 2979-et.

A XVI. kerületben Karácsony Gergely, Csepelen Dobrev Klára volt a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt.

Baranya megyei 4-es körzetében, Szigetváron Szarkándi Lajosné, a DK jelöltje nyert 1392 szavazattal nyert az MSZP-s Koltai Péter (1285) és a Jobbik által támogatott Alpár György (1021) előtt. A kormányfőjelöltek között Dobrev nyert Karácsony Gergely előtt.

Pápán az MSZP-s Grőber Attila végzett az élen 2042 szavazattal, megelőzve a 760 voksot szerző jobbikos Süle Zsoltot és a momentumos Jádi Istvánt (384).

Tapolcán a jobbikor Rig Lajosnak nem volt ellenfele, a miniszterelnök-jelölti versenyt ott Dobrev Klára nyerte Jakab és Karácsony előtt. Ugyanez volt a sorrend a pápai körzetben is.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik