Közélet

Karácsony: A lakájmédia uszítása miatt flakonokkal dobálták meg a Blaha Lujza téren dolgozó munkásokat

Karácsony Gergely / Facebook
Karácsony Gergely / Facebook

Csütörtök reggel a Blaha Lujza térről jelentkezett be Facebook-videójában Karácsony Gergely. A főpolgármester elmondta:

Azért vagyok itt, mert tegnap a lakájmédia azt a hangulatot keltette, hogy a munkások nem is dolgoznak, csak ebédelnek. Nagyon manipulatív képet sugároztak a beruházásról, ahol egyébként hetek óta feszített munka zajlik annak érdekében, hogy minél hamarabb vissza tudjuk adni a közúti forgalom kapacitását. Sajnos a lakájmédia aljassága nem volt eredménytelen, mert tegnap atrocitások érték a munkásainkat, voltak, akiket megdobáltak flakonokkal, kiabáltak velük.

Karácsony Gergely szerint a Blaha Lujza téren dolgozók kemény munkát végeznek, hogy minél előbb átadhassák a beruházás azon részét, amely a közúti forgalmat érinti.

Arra, hogy hogyan Magyarországon a közélet, a közhangulat a munkásokkal, egy másik példát had mondjak. Ha nem itt lennék, akkor lehet, hogy Makón lennék, ahol egy gyárban – ahol az emberek teljes joggal várják, hogy legyen kollektív szerződésük – azért, hogy ne tudjanak szervezkedni, a gyár megtiltotta, hogy beszélgessenek egymással. Írásos engedélyt kell kérni egy makói gyárban ahhoz, hogy emberek egymással beszélgetni tudjanak.

Hozzátette: Magyarország akkor lesz jobb hely, ha megbecsüljük egymást és megbecsüljük azokat, akik szó szerint a két kezükkel építik ezt az országot. Szavai szerint határidőre, de az is lehet, hogy már a határidő előtt elkészülnek, addig a lakosság türelmét kérte.

Az említett makói esetről korábban részletesen beszámoltunk. A Gumiipari Szakszervezeti Szövetség szerint meglepő viselkedési kódexet vezettek be a Continental makói gumigyárában, éppen az új kollektív szerződést előkészítő időszakban: munkavégzés közben a dolgozókkal csak írásbeli engedéllyel válthat szót „másik üzemegységből” érkező személy.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik