Közélet

Közleménypárbaj Szél Bernadett és a rendőrség között

Hosszú nyári szabadságolás miatt nem tudott információkat szerezni a biatorbágyi környezetkárosítás és természetpusztítás ügyét nyomozó rendőrtől Szél Bernadett.

A független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán azt írta, hogy miközben neki 15 napot adott a Budaörsi Rendőrkapitányság, hogy éljen a betekintési jogával, az ügyben illetékes nyomozót 21 napos szabadságra küldték.

Magyarul esélyem sincs arra, hogy a kompetens rendőrnek kérdéseket tegyek fel. Akkor most kit szolgálunk és kit védünk, Pintér belügyminiszter úr?!

– írta Szél, aki tavaly ősszel tett feljelentést a Biatorbágyra tervezett műfüves focipályás sportkomplexum miatt.

A komplexum építését a település határában, egy addig érintetlen tisztáson kezdték meg októberben. A Madár-forrás közelében rétet az önkormányzat vásárolta meg több mint 400 millió forintért, majd domboldalt lényegében ledózerolták, hogy helyet csináljanak a sportpályáknak. Szél álláspontja szerint a beruházás olyan mértékű pusztítást jelentett, amely az érvényes szabályozás szerint jogszerűen nem lenne megépíthető.

A rendőrség csütörtökön Szél Facebook-posztja után a Police.hu-n szállt vitába a képviselővel.

Azt írták, hogy Szél Bernadettet – az ügy előadójának távolléte miatt – valóban egy kijelölt kolléga fogadta, de a helyettes „előzetesen felkészült, az eljárás során keletkezett adatokat áttanulmányozta, a képviselő asszony által feltett valamennyi kérdést megválaszolta”.

Képviselő asszony az iratismertetés végén a tájékoztatást megköszönte, az elkészített jegyzőkönyvet aláírta, észrevételt nem tett.

– írta a rendőrség hozzátéve, hogy az észrevételek és az esetleges panaszok megtételére mindenkor lehetőséget biztosítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik